Florida voor beginners

Florida | steden in Florida | bezienswaardigheden | vakantie | weer & klimaat | reisinformatie | links

Het weer in Florida

Florida behoort samen met Hawaii en Puerto Rico tot de warmste staten van de Verenigde Staten. Op het vasteland is Florida de warmste staat van de VS als je kijkt naar de gemiddelde etmaaltemperaturen zoals ze over het hele kalenderjaar gemeten worden. Als je naar de afzonderlijke kalendermaanden kijkt dan zijn er staten die in een aantal maanden van het jaar warmer zijn zoals Nevada, Utah en Arizona. In de wintermaanden is Florida echter overduidelijk de warmste staat op het Amerikaanse vasteland. Het is daarom een perfecte woonomgeving voor wie winterse weersomstandigheden wil vermijden.

Florida bezienswaardigheden

In de Amerikaanse staat Florida valt veel te zien en te beleven.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de meest belangrijke en interessante hotspots van Florida op een rijtje gezet:
Florida bezienswaardigheden top 10

Het klimaat van Florida

Als je naar de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger kijkt dan heeft Florida alleen maar te maken met subtropische en tropische klimaattypes. Het overgrote deel van de staat heeft een warm zeeklimaat. Binnen het Köppen-Geigersysteem wordt dit klimaat aangeduid met de code Cfa. Dit klimaat vind je ook terug aan de Adriatische kust, in het zuiden van Brazilië, in het zuiden van Japan, in delen van Zuid-Afrika en in het oosten van Australië. Kenmerkend voor dit klimaat is dat de warmste maand van het jaar een gemiddelde etmaaltemperatuur van tenminste 22 graden Celsius kent en dat de droogste maand van het jaar een minimale gemiddelde neerslagsom van 30 millimeter heeft. Het zuidelijke puntje van Florida, ten zuiden van de lijn Marco Island - West Palm Beach, kent een tropisch klimaat. Het betreft een mix van de drie tropische klimaten: het moessonklimaat (Am), het savanneklimaat (Aw) en het regenwoudklimaat (Af). Het zijn de neerslagstatistieken die hier het verschil uitmaken.

Het verschil in klimaattype zie je duidelijk terug in de weerstatistieken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de gemiddelde temperaturen van bijvoorbeeld noordelijk steden zoals Jacksonville en Pensacola in de winter en je vergelijkt die met die van Miami of Key West dan zie je over het hele etmaal al snel een temperatuurverschil van ongeveer een graad of acht. Daarnaast zie je ook een wezenlijk verschil in het neerslagpatroon. Daar waar je in het zuiden te maken hebt met een duidelijk nattere en een drogere periode, daar zie je dat naarmate je meer noordelijk in Florida komt de neerslag meer geleidelijk over het jaar verdeeld is.

Meer info over Florida

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Florida:
alles over Florida
Florida informatie
Florida in 24 foto's
Florida weer & klimaat
winterzon in Florida

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy