Florida voor beginners

Florida | steden in Florida | bezienswaardigheden | vakantie | weer & klimaat | reisinformatie | links

Vakantie in Florida

Florida behoort tot de meest populaire toeristische bestemmingen. Als je kijkt naar de statistieken dan zie je indrukwekkende cijfers. Florida wordt jaarlijks door meer dan 100 miljoen mensen bezocht en de afgelopen jaren wordt er record op record verbroken. In het toerisme zijn binnen de staat ongeveer anderhalf miljoen mensen werkzaam. Dan is bijna acht procent van alle inwoners van Florida die zijn of haar geld verdient aan het toerisme. Dan worden de branches die indirect uit het toerisme geld genereren niet eens meegerekend. De grote publiekstrekker is Orlando dat dankzij de vele pretparken goed is voor jaarlijks meer dan vijftig miljoen bezoekers. De badplaatsen vormen de tweede grote toeristenmagneet. Vooral in het winterseizoen vertoeven toeristen massaal aan de kustgebieden van Florida.

Florida bezienswaardigheden

In de Amerikaanse staat Florida valt veel te zien en te beleven.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de meest belangrijke en interessante hotspots van Florida op een rijtje gezet:
Florida bezienswaardigheden top 10

Vliegen naar Florida

De manier om vanuit Europa naar Florida te reizen is met het vliegtuig. Florida ligt op ongeveer 7500 kilometer van Nederland, waarbij je de Atlantische Oceaan oversteekt. Als je een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Florida hebt dan doe je daar op de heenweg gemiddeld zo'n tien uur over. De tegenwind die op vlieghoogte bijna altijd aanwezig is zorgt ervoor dat de kruissnelheid richting Florida meestal tot een kilometer of negenhonderd per uur ligt. Op de terugweg naar Europa heb je vaak de wind in de rug. Hierdoor kan er harder gevlogen worden op weg naar huis. Als je een beetje geluk hebt dan worden snelheden van rond of zelfs boven de duizend kilometer per uur gehaald op grote stukken van de route. De terugvlucht wordt meestal in acht tot negen uur uitgevoerd.

Wil je rechtstreeks naar Florida vliegen dan kan dat bijvoorbeeld met KLM of Delta Airlines naar Miami. Niet alle vluchten van KLM of hun partner Delta naar Miami zijn rechtstreeks. Let daar goed op tijdens het boeken van je vliegticket. Wil je met KLM naar Orlando vliegen dan is dat met een overstap, meestal ergens in de Verenigde Staten. TUI biedt vluchten aan naar zowel Miami als naar Orlando Sanford International Airport. Dit is de tweede luchthaven van Orlando. Bij TUI heb je meestal op de heen- of terugvlucht een tussenlanding. Als je naar andere luchthavens in Florida wilt vliegen dan is dat bijna altijd met tenminste één overstap. Je totale reistijd loopt dan al snel op naar tenminste twaalf tot dertien uur.

Meer info over Florida

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Florida:
alles over Florida
Florida informatie
Florida in 24 foto's
Florida weer & klimaat
winterzon in Florida

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy